| 
 
 
 | 
Karalahana Saplı Bulgur Pilavı | 
  | 
A+ 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Karatay-Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71991 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012 
2,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8-10 adet karalahana sapı
 
1.5 bardak pilavlık bulgur
 
1 adet soğan (küçük boy)
 
1 kaşık domates salçası
 
3 kaşık sıvı yağ
 
3 bardak sıcak su
 
 
Soğanları ve karalahana saplarını incecik doğruyoruz. Önce sapları kavurmaya başlıyoruz. 3-4 dakika sonra soğanları ilave ediyoruz. İyice kavrulduktan sonra salçayı da ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Sıcak suyu ekleyip üzerine bulgurları ekliyoruz. Kaynara çıkınca kısık ateşe alıyoruz. Suyunu çektikten sonra 10 dakika dinlendirip servis ediyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |