|
Karalahana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177539
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2024
133 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 demet karalahana
1 su bardağı barbunya
2 adet soğan
1 su bardağı mısır
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet acı kuru kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Öncelikle karalahanayı yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağı ile zeytinyağını kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip, kavurun. Soğan yumuşayınca karalahanayı ilave edin. Karışımın içerisine 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Sonra haşlanmış barbunya, mısır ve acı kuru biberi ekleyin. Pişmesine yakın mısır ununu bir kasede su ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın ve bağlamak için çorbaya ekleyin. Yaklaşık 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırıp, ocağın altını kapatın.
|
Karalahana Çorbası |
|
lezzet sepeti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2019
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146832
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2019
522 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet karalahana
100 gram mısır yarması
1 çay bardağı barbunya
2-3 adet orta boy soğan
50 gram iç yağ
100 gram tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı biber salçası
1.5 litre su
2 adet kuru kırmızı acı biber
80 gram mısır unu
2-3 çorba kaşığı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Mısır yarması ve barbunyayı ayrı kaplarda bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün süzün ve ayrı ayrı haşlayın. Yıkanmış ve süzülmüş karalahanayı ince kıyın. Küp doğranmış soğanı sıvı yağ, iç yağ ve tereyağı ile birlikte kısık ateşte kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Karalahana, haşlanmış mısır yarması, barbunya ve suyu ekleyin. Iri doğranmış acı biberi katın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin. Mısır ununu ılık suda açtıktan sonra yavaşça çorbaya ilave edip, bir taraftan da karıştırın. Toz şeker katıp, kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynayınca tuzunu atın ve ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Karalahana Çorbası |
|
sarı fatma
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133227
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2018
847 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bağ Karalahana
1 su bardağı Buğday
1 su bardağı Barbunya
300 gr kuşbaşı et
2 orta boy Soğan
1'er yemek kaşığı biber ve domates salçası
2 yemek kaşığı Mısır Unu
Tuz
2 tatlı kaşığı kadar pulbiber
Buğday ve barbunya fasülyeleri akşamdan ıslatıyoruz.
Akşamdan ıslattı barbunya fasülyeleri ve kuşbaşı kıyılan etleri tencereye koyup üzerlerini geçecek kadar su ekleyip pişiriyoruz.
Yumuşamaya başladığında yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip hemen ardından salçaları ve pul biberi ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
5-7 dakika kadar sonra ince ince kıydığımız karalahanaları da ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra 2 kaşık mısır ununu yarım su bardağı su ile çırparak çorbanın içine ekleyip 15 dakika kadar daha pişiriyoruz.
Bu çorbada pişme süresini uzatmamak için tuzu en son ilave edip servise sunabilirsiniz.
|
Kara Lahana Çorbası |
|
hacı çıkmazı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc131640
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2018
1,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr dana kaburga eti
2 bağ kara labana
2 adet soğan
1 adet patates
1 su bardağı kırık mısır
3 su bardağı barbunya
6 kaşık domates rendesi
1 yemek kaşığı pirinç
2 adet kırmızı acı biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 litre su
Etler bir tencereye koyulup üzerine su eklendikten sonra haşlanır.
Diğer tarafta geniş bir tencerede su kaynatılır. Karalahanalar doğranıp bu kaynayan suya atılır ve haşlanır. Soğanlar yemeklik patatesler küp küp olarak doğranır. Bu sırada haşlanan karalahanalar süzülür.
Etler haşlandıktan sonra başka bir tencereye alınıp, üzerine kesip Fırına vererek kurutun.
Çorbası için yağları bir tencereye koyun. Ardından biberleri ince ince doğrayıp tencerede ki yağa ekleyerek kavurun.
Kavrulduktan sonra domates rendesini ve salçayı ekleyin. Ardından suyunu da ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra bulguru da ekleyip çorbayı pişirin.
Pişen çorbanın üzerine kuru ekmekleri döküp servis edin.
|
Karalahana Çorbası |
|
aydınhavası
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc108063
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015
3,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
1 Demet Karalahana
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Salça
Su
Tuz , Karabiber
2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunya Fasulyesi
Lahana yapraklarını yıkayın. İnce şeritler halinde doğrayın.
Şeritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyağını eritin.
Lahanaları ilave edip yumuşayana kadar kavurun.
Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın.
Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
Barbunya fasulyesini tencereye aktarın. Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatın ve ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltın.
|
Karalahana Çorbası |
|
tavşan yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2012
Mesajlar: 45 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc98530
Gönderme Tarihi: 26.May.2014
3,415 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bağ karalahana
1 adet soğan
2 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı tuz
Karalahana yaprakları güzelce yıkanır.Saplarından ayrılır ve el ile irili ufaklı olacak şekilde yapraklar koparılır. Bir tencereye çok fazla olmayacak şekilde(4-5 su bardağı)su koyulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra lahanalar içine atılır ve iyice yaprakların salınması beklenir, soğanı ilave edilir, mısır unu, tuz, biber ve margarinde ilave edilir biraz daha kaynadıktan sonra el blendırı yardımı ile malzemeler iyice karıştırılır. Kıvamlı bir hale geldikten sonra çorba servise hazır hale gelir.
|
Karalahana Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95924
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2014
3,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kg karalahana
300 g barbunya fasulyesi içi
3-4 orta boy patates
150 g tereyağı
125 g mısır unu veya ince mısır yarması
1 yemek kaşığı domates salçası
2.5 litre et suyu
1 yemek kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
¼ çay kaşığı kırmızı pul
Küçük boy barbunya fasulyesi akşamdan ıslatılarak az haşlanır.
Suyu süzdürüldükten sonra et suyunun yarısıyla uygun bir tencerede pişmeye bırakılır.
Lahanaların sert kısımları ve sapları ayıklanarak ince ince doğranır.
Kaynamakta olan tuzlu suya batırılarak 2-3 dakika kaynatılır soğuk suya çıkartılır.
Süzüldükten sonra kaynamakta olan fasulyeye ilave edilir.
Patatesler zar şeklinde doğranarak tencereye eklenir.
Tuz, karabiber ve kırmızı biber ilavesiyle kaynatmaya devam edilir.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek mısır unu ile kavrulduktan sonra salça eklenir.
Mısır ununun üzerine kalan soğuk et suyu ilavesiyle kaynaması sağlanır. İstenilen kıvama gelinceye kadar pişirildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Not: Karadenize özgü olan bu çorba yörede barbunyasız, yada etli olarak da hazırlanır değişik şekillerde de hazırlanmaktadır. Mısır unu yerine ince kırılmış mısır yarması da kullanılabilir. Yöresel uygulamada bu çorba mutlaka mısır ekmeği ile servis yapılır.
|
Karalahana Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92444
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2013
3,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet karalahana
100 gram mısır yarması
1 çay bardağı barbunya
2-3 adet orta boy soğan
50 gram iç yağ
100 gram margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı biber salçası
1,5 litre su
2 adet kuru kırmızı acı biber
80 gram mısır unu
2-3 çorba kaşığı ılık su
1 adet et suyu tableti
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Yıkanmış ve süzülmüş karalahanayı ince kıyın. Mısır yarması ve barbunyayı ayrı kaplarda bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün süzün ve ayrı ayrı haşlayın. Küp doğranmış soğanı sıvıyağ, iç yağ ve margarin ile birlikte kısık ateşte kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Karalahana, haşlanmış mısır yarması, barbunya ve suyu ekleyin. İri doğranmış acı biberi katın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin. Mısır ununu ılık suda açtıktan sonra yavaşça çorbaya ilave edip, bir taraftan da karıştırın. Et suyu tableti ve tozşeker katıp, kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynayınca tuzunu atın ve ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "lezzet sepeti" tarafından gönderildi. 18.11.2019
|
Kara Lahana Çorbası |
|
cefcef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70619
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2011
4,257 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kara lahana
1 su bardağı mısır
3 yemek kaşığı yarma
3 yemek kaşığı mısır unu
2 soğan
1 sebze bulyon
Tuz
Sarımsak
Lahanaları yıkayıp ince şeritler halinde kesiyoruz. Tencerede ince kıyılmış soğanları hafif kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine 1 litre kadar su ilave edip 3 yemek kaşığı yarmayı ilave ediyoruz. Ardından lahanaları ve sarımsağı da tencereye atıp lahanalar pişinceye kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Çorbanın suyu az geldiyse biraz daha ekleyebilirsiniz. Pişen çorbamıza en son baharatları ve 3 yemek kaşığı mısır ununu ilave ediyoruz, unu ilave ederken karıştırarak dökün veya biraz suyla karıştırıp ilave edin. 1 -2 defa kaynadıktan sonra çorbamız hazır.
|
Karalahana Çorbası |
|
bakiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69845
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2011
5,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak kıyılmış lahana
1 bardak mısır yarması
1 bardak kuru fasulye
8 bardak su
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Mısır yarması ile kuru fasulyeleri ıslatıp, bekletin. İyice haşlayın. Kenara alın. Bir tencereye 8 bardak su koyun. Mısır yarmasını, kuru fasulyeleri, lahanaları ve tuzu ekleyip, 20 dakika pişirin. Başka bir tavada yağla birlikte soğanı kavurun. Kavrulan soğanları çorbaya katın. Unu bir bardak suyla karıştırıp, topaklanmaması için, yavaş yavaş içine dökün. 15 dakika daha kaynatın. Kırmızıbiberle süsleyerek servis yapın.
|
KARALAHANA ÇORBASI |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67605
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011
4,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
500 gr. karalahana
1 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı mısır
1/2 su bardağı barbunya
4 su bardağı su
Barbunyayı 1,5 su bardağı su ile haşlayın ve suyunu kullanmak üzere saklayın. Mısırı 2 çay bardağı su ile haşlayın, suyunu kullanmak üzere saklayın. Lahanaları temizledikten sonra, ince ince doğrayın. Küp doğranmış soğanı, sarımsağı ve biberi tereyağında soteleyin. Biber salçasını ilave edin, kavurun. Doğranmış karalahanaları ekleyin ve birlikte kavurun. Mısır ununu ekleyin ve kavurun. 4 su bardağı su ekleyin. Haşlanmış barbunyayı suyu ile birlikte ekleyin. Haşlanmış mısırı suyu ile birlikte ilave edin.
|
Karalahana Çorbası |
|
şeref
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc64609
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2011
4,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet karalahana
1 su bardağı kuru fasulye
1/2 su bardağı yarma mısır
1 dilim balkabağı
1 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber, tuz
Kuru fasulye ve mısır yarmasını altı saat suda bekletin. Suyunu süzmeden tencereye koyun. Üzerine biraz daha su ekleyerek pişmeye bırakın. Balkabağını haşlayıp suyunu süzün ve ezin. Karalahanayı ince ince doğrayın ve fasulyeli mısırın üzerine koyun. Balkabağını da ekleyip lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve tereyağında kızdırılmış pul biber ekleyin.
|
KARA LAHANA ÇORBASI |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc61222
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
4,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bağ kara lahana
1/2 bardak mısır unu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 domates (rendelenmiş)
5 bardak su
2 adet soğan
tuz
pul biber
Kaynamakta olan suya ince kıyılmış mısır unuyla harmanlanmış lahana eklenir. İçine ince kıyılmış soğan, rendelenmiş domates ilave edilir.15 dk. kaynadıktan sonra ayrı bir yerde eritilmiş yağ, pul biber ilave edilip 5dk. kaynatılır.
ML® Lahana Çorbası için tıklayın
|
Kara Lahana Çorbası |
|
Hazan Yaprakları
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2009
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44394
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2009
5,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş iri soğan
1 demet kara lahana
8 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı margarin
2 fincan mısır unu
1/2 su bardağı mısır tanesi
Karışık baharat
Tuz
Hazırlanışı:
Lahanaları ve soğanları ince ince kıyın.
Kıyılmış lahana ve soğanları sarımsak ve yağ ile kavurun, içine mısırları ilave edin.
Haşlanmış barbunyayı ve et suyunu ekleyerek 25 dakika kaynatın.
Mısır ununu bir miktar suyla iyice karıştırın ve yavaş yavaş çorbanıza ekleyin. Tuz ve baharatı da katın.
|
Karalahana Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36671
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
4,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 demet karalahana
200 gr. kıyma
1 baş kuru soğan
5-6 diş sarımsak (küçük doğranmış)
1 su bardağı mısır kırığı
1 su bardağı mısır unu
1 kase haşlanmış kuru fasulye veya barbunya
3-4 kaşık sıvı yağ
2-3 kaşık salça ( domates, biber karışık )
1 limon suyu veya limon tuzu
Lahanalar ince ince doğranır, biraz haşlanır. Küçük doğranmış soğan kıyma ile kavurulur. Salçayla da kavurularak lahanaları katılır. Birkaç kez çevirilip limon suyu hariç bütün malzeme tencereye konur. Üzerine kafi miktarda Kaynar su ilave edilir. Pişmeye yakın limon suyu konulur.
|
KARALAHANA ÇORBASI |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22616
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
4,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg. karalahana
1 su bardağı barbunya fasulye
1 su bardağı mısır unu
1 baş kuru soğan
Büyük bir parça koyun kemiği
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 tane kuru veya taze kırmızı acı biber
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Yapılışı:
Barbunyayı akşamdan ıslatın. Sabah bir taşım kaynatıp suyunu süzün. Lahanaları ayıklayıp güzelce yıkayın. İnce ince doğrayın. Büyük bir tencerenin içerisine barbunya ve koyun kemiğini yerleştirip yeterince suda kaynatın. Kaynayan suya doğradığınız lahanayı ilâve edip üzerine mısır ununu karıştırarak katın. Kırmızı acı biberi de tencereye atın. Kısık ateşte yaklaşık iki saat pişirin. Başka bir kapta yağda soğanı öldürüp biber salçasını ilâve edin ve karıştırarak ocaktan alın. Bu karışımı çorbaya ilâve edin. On dakika sonra tencereyi ocaktan alın.
|
KARALAHANA ÇORBASI |
|
feryal arıklı
Aşçı
Kayıt: 26.02.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22219
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2008
4,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
250 gr. fasulye
1 kg. karalahana
2 kaşık yağ
2 adet soğan
2 adet acı biber
3 bardak su
tuz
Hazırlanışı:
Temizlenmiş fasulyeyi akşamdan ıslatın. Bol suyla haşlayın. Hafif piştikten sonra karalahanaları kıyarak fasulyenin içine koyun. Doğranmış soğanı ateşte kavurup karışıma ilave edin. Birlikte 20 dakika daha pişirerek servis yapın.
|
Karalahana çorbası |
|
Siyah Lale
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16316
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007
4,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Malzemesi
1 demet karalahana
1 su bardağı kuru barbunya
8 su bardağı su
3 çorba kaşığı margarin
1 soğan
1 çorba kaşığı domates püresi
1 su bardağı mısır
1 çay kaşığı pulbiber, tuz
Kuru barbunyayı akşamdan ıslatın. Suyunu süzüp tencereye alın ve üzerine 8 bardak su ilave edin. 20 dakika haşlayın. Karalahanaları temizleyip yıkayın ve ince şeritler halinde doğrayın. Pişmekte olan barbunyaya ilave edip karıştırın.
Soğanı kıyıp margarinde pem-beleştirin. Domates püresi, tuz ve pulbiber ilave edip 2-3 dakika kavurun. Soğanlı karışımı ve mısırı çorbaya ekleyip 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Karalahana Çorbası |
|
Mebrure Ertürk
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Maltepe/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc15565
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007
4,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. karalahana
1 adet kuru soğan
1 su bardağı barbunya
1 adet domates
1 su bardağı mısır
5 çorba kaşığı sıvıyağ
pulbiber
tuz
Barbunya akşamdan ıslatılır, ertesi günü haşlanır, karalahana şeritler halinde doğranır, barbunyaya eklenir. Soğan sıvıyağda pembeleştirilir, rende domates tuz ve pulbiber eklenir, çorbaya katılır, en son konserve mısır eklenir, 1-2 taşım kaynatılır, servise sunulur.
|
Karalahana Çorbası |
|
nekkara
Aşçı
Kayıt: 14.05.2007
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13835
Gönderme Tarihi: 19.May.2007
4,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardagi misir unu
1 Bas karalahana
1 bas soğan
yarim bardak sivi yag
yarim corba kasigi tuz
8 su bardagi su
kirmizi pul biber aci veya tatli
Ilk once tencereye yag konulur yag kizinca ince dogranmis soğanlar pembelesinceye kadar kavrulur sonra kirmizi biberler icine ilave edilir birazcik kendi halinde soğan ve biberler pistikten sonra uzerine yakinmis ve dogranmis kara lahanalarimizi ekleriz sonra 5 bardak ilik su ilave edilir corbamiz kaynayincaya kadar atesde kalir geriye kalan 3 bardak su misir unu ile ayri bir kapda karisitirilir daha sonrada kaynayan tencereye yavas yavas ilave edilir corbaniz 15 dakika sonra kisik atesde servise hazirdir.
|
|