| 
 
 
 | 
Karakılçık Buğdayı Ekmeği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168187 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2022 
917 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
6 su bardağı karakılçık unu
 
1 paket ekşi maya
 
2 tatlı kaşığı toz şeker
 
1.5 tatlı kaşığı tuz
 
1.5 yemek kaşığı ruşeym
 
2 su bardağı ılık su
 
Suyun sıcaklığı; yoğurt mayalarken sütün sıcaklığı gibi olmalı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Unu bütün malzemelerle karıştırın. Suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayacak çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Bu hamuru ne kadar çok yoğurursanız o kadar verim alırsınız. Sonra hamuru örterek mayalanmasını sağlayınız. Mayalandıktan sonra tekrar yoğurun. Yine mayalanmasını bekleyin. Tepsiye pişirme kağıdını sererek hamura istediğiniz şekilleri verip tepsiye koyun. Tekrar üstünü örtün. 20 dakika daha bekletip önceden ısıtılmış fırına verin. Önce 200 derecede bir on dakika pişiriniz sonra 150 dereceye alarak 35-40 dakika daha pişirin. Pişince fırından alıp üstünü tekrar örtüp dinlendirmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |