https://www.sabah.com.tr
 
 
300 gram taze karadut
 
300 gram lor peyniri
 
1 su bardağı iri kıyılmış antepfıstığı
 
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
 
3-4 dal kıyılmış nane
 
100 gram tereyağı
 
16 adet baklava yufkası
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
Servis için:
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
 
Harç için lor peyniri, antepfıstığı, fındık ve naneyi harmanlayın. Tereyağını eritip, fırın tepsisini yağlayın. 4 adet yufkayı aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. Dördüncü yufkanın üzerine, yufkanın kenarlarına çok gitmeden lorlu karışımın bir kısmını serpiştirip, dut yerleştirin. Aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Yufkaların kenarlarını üstte toplayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, ara sıra dutun salan suyunu peçete yardımıyla silerek, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.
 
 
 
  
 |