½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Fırın Makarna
1 Adet Soğan
1 Adet Yeşil Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Adet Tavuk But
2 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz
Karabiber
1 Tutam Maydanoz
Tarifimize ½ paket fırın makarnamızı haşlayarak başlıyoruz.
Kaynayan suyumuza 1,5 çay kaşığı tuz ekliyoruz.
1 adet soğanımızı soyuyoruz.
Soğanımızı iri iri doğruyoruz.
1 adet yeşil biberimizin çekirdekli kısmı çıkıyoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz.
Biberimizi iri iri doğruyoruz.
Tavamızın altını yakıyoruz.
2 çorba kaşığı tereyağımızı tenceremize ekliyoruz.
Tereyağımızın üzerine soğanlarımızı ve biberlerimizi ilave ediyoruz.
3 adet tavuk budumuzu iri iri doğruyoruz.
Doğradığımız tavukları bir kaba alıyoruz.
2 diş sarımsağımızı incecik kıyıyoruz.
Doğradığımız sarımsakları tenceremize ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Tavuklarımızı da tenceremize ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
Tavuk etlerimizi yaklaşık 2 dakika karıştırarak kavurduk.
İçine 1 yemek kaşığı domates salçası ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
Tenceremize 4 kepçe makarna haşlama suyundan ilave ediyoruz ve tenceremizin altını kısıyoruz.
2 çay kaşığı tuz, 1çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Makarnalarımız 8-9 dakika haşlandı.
Makarnamıza 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Makarnamızı servis tabağımıza alıyoruz.
Üzerine Dik Dik kebabımızı ekliyoruz. 1 tutam maydanozumuzla süslüyoruz.
Bursa Karacabey soğanlı Dik Dik kebabımız servis etmek için hazır.

|