| 
 
| 
 
 
 | 
 
KARACA PİRZOLASI | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83180 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2012 
1,838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
2 kahve fincanı rafine yağı
 
6 adet karaca pirzolası
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
Karabiber değirmeni
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Garnitürü:
 
Tereyağlı kestane
 
Salçası:
 
1 çorba kaşığı yağ
 
1 küçük soğan, piyaz doğranmış
 
1 çorba kaşığı ezilmiş tane karabiber
 
1/2 su bardağı et suyu
 
1 su bardağı dana salçası
 
 
Salçasının yapılışı:
 
1) 1 kaşık yağı küçük bir tencereye koyup, kızdırınız.
 
2) Piyaz soğanı ve biberi ilâve ederek 1 dakika kavurup sirkeyi ilâve ediniz. Kaynatarak sirkeyi tamamen çektiriniz.
 
3) Dana salçasını ilâve edip, 3 dakika kaynatarak süzdürünüz.
 
4) Benmaride ağzı kapalı olarak saklayınız.
 
Pirzolanın yapılışı:
 
1) Dibi düz bir tencere, (kasrol) veya tavaya rafine yağını koyup kızdırınız.
 
2) Pirzolaları tuzlayıp biber değirmeni ile alt ve üstlerine biber öğütüp ilâve ediniz.
 
3) 4'er dakika alt ve üstlerini pişirip içindeki yağı dökünüz.
 
4) Tereyağını ilâve ederek 1 dakika altüst çevirip pirzolaları servis yapacağınız tabağa çıkarınız.
 
5) Üzerlerine tereyağını dökünüz ve yukarıda hazırladığınız salçayı dökerek bir kere kaynatınız.
 
6) Pirzolaların etrafına kestaneleri dizip salçasını ayrı servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KARACA PİRZOLASI Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |