| 
 
| 
 
 
 | 
 
KARACA BUDU FIRIN ÇEVİRMESİ | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81921 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2012 
2,344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
1 karaca budu
 
Terbiyesi için:
 
2 baş soğan
 
1 bağ maydanoz
 
2 kahve fincanı sirke
 
2 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı tane karabiber
 
2 adet defne yaprağı
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Pişirmek için:
 
3 çorba kaşığı tepeleme yağ (150 gram)
 
1/2 çorba kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
1/2 su bardağı tepeleme tereyağı
 
2 su bardağı Sos Krem
 
 
1) Soğanları temizleyip piyaz doğrayınız. Maydanozu kıyıp 3'e bölünüz. Karaca budunu girebileceği bir kaba koyup üzerine sirke ve zeytinyağı, maydanoz, soğan, tuz, tane karabiber ve defne yaprağı koyup altüst çevirerek diğer malzemelele iyice ovup 24 saat bekletiniz. Sonra budu çıkarınız ve kurulayınız.
 
2) Budun girebileceği bir kaba yağı koyup eritiniz. Budu tuzlayıp biberleyip yağın içine koyup yağa bulayınız ve fırına sürünüz. Hızlı ateşli fırında 5 dakikada bir kendi yağından üzerine dökerek 20 dakika kızartınız. Sonra aynı şekilde yağlayarak altüst edip aynı şekilde kızartınız.
 
3) Budu bir kaba çıkarıp yağı süzünüz, soğanı ve kırmızıbiberi ilâve edip bir kere karıştırınız.
 
4) Kremayı ilâve edip bir kere kaynatıp süzdürünüz ve masada kesilmek üzere bir tevzi tabağına koyup üzerine kızartılmış tereyağını döküp, sosunu ayrı servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KARACA BUDU FIRIN ÇEVİRMESİ Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |