MALZEMELER
1/2 Kg Dana Eti
Karabiber
Tuz
Mantar Sosun Malzemesi
1/2 Paket Margarin
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
4 Yemek Kaşığı Kızarttığınız Etin Yağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Tutam Karabiber, Kırmızıbiber,Pulbiber
2 Avuç Mantar (ince doğranmış)
1 Su Bardağı Süt
SOSUN HAZIRLANIŞI
Etin yağını, margarini ve sıvı yağı iyice erittikten sonra 1 yemek kaşığı unu
iyice kızarana kadar karıştırın.
İnce ince doğranmış mantarları ilave ettikten sonra kızartma işlemine
devam edin.
Kızardıktan sonra, mantarların üzerine1 bardak sütü
döküp 2 dakika kadar kaynatın.
Hazırladığınız sosu, kızartıp kenara aldığımız karabiberli böfün
yanında sunun
|