| 
 
| 
 
 
 | 
 
KARABAKAL FIRIN ÇEVİRMESİ | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81916 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2012 
2,551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
10 adet karabakal
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
2 çorba kaşığı tepeleme yağ (100 gram)
 
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
 
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
 
1 kahve fincanı krema
 
1 su bardağı Sos Krem
 
8 adet kanepe ekmeği
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
1) Karabakalları tuzlayıp biberleyip ayaklarını bağlayınız.
 
2) Yeterli büyüklükte bir kaba yağı koyup erittikten sonra, karabakalları yağa bulayıp kızgın fırına sürünüz. 3-4 dakikada bir yağdan alıp üzerlerine dökerek 8-10 dakika kızartıp fırından çıkarınız.
 
3) Bir kaba çıkarıp kabındaki yağı dökünüz ve kaba kırmızıbiber ve soğan ilâve edip 1 dakika karıştırınız.
 
4) Kremasını ve sos kremini koyup 2 dakika kaynatıp süzünüz.
 
5) Karabakalları iplerini çıkarıp, kanepelerin üstüne sırtüstü yatırıp, üzerlerine 1 kaşık kızartılmış tereyağını döktükten sonra sosunu ayrı olarak servis yapınız.
 
 
Not: Karabakal, kırda ve köylerde küçük su kenarlarında kışın bulunur. Bıldırcından daha küçüktür ve aynen bıldırcın gibi hazırlanır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KARABAKAL FIRIN ÇEVİRMESİ Tarifleri Çulluk Tarifleri
 | 
 
 
 
 |