Karalâhanalar ıspanak gibi haşlandığında eriyeceği için iri iri doğranması gerekir.
Bu nedenden dolayı karalâhanaları iri parçalar halinde doğrayın ve iyice soğuk suyun içerisinde yıkayın.
Daha sonra havuçları yıkayıp, küp küp doğrayın. Tencerenin içerisine sıvı yağı salçayı ve lahanaları ekleyerek karıştırın.
Lahanalar suyunu salmaya başladığında içerisine mısır unu ve konserve mısır harç tüm malzemeleri ilave edin.
Malzemelerin üzerini geçecek şekilde su ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra içerisine mısır ununu ve konserve mısırı ilave ederek 10 dk daha pişirmeye bırakın.
Bir taşım kaynadıktan sonra sıcak servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc134733
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2018
1,187 defa indirildi / yazdırıldı
1 bağ kara lahana
1 çay bardağı pirinç
1 büyük patates
1 su bardağı kuru fasulye
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tuz
Lahanaları yıkayıp yemeklik doğruyoruz ve kuru fasulye ile beraber haşlıyoruz Suyunu süzdükten sonra ayrı bir tencerede yağı eritip doğranmış soğanı ve salçayı kavuruyoruz İnce dilimlenmiş patatesleride ilave ettikten sonra lahanaları ve yıkanmış pirincide ilave edip suyunu tuzunu ve pul biberini koyup pişiriyoruz
Kısa URL: https://ml.md/lc131708
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2018
2,059 defa indirildi / yazdırıldı
1 bağ karalahana
1 adet soğan
4 yemek Kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
2 çay bardağı barbunya
2 çay bardağı mısır yarması
2.5 lt su
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
Doğrayıp yıkamış olduğunuz lahanaları 20 dk haşlayıp süzün, soğuk suda acı suyunu sıkarak çıkarın. Düdüklü tencereye sırayla tereyağ soğan salçayı kavurun akşamdan ıslatılmış barbunya ve mısırı ve de karalahanayı ekleyip 5 dk daha kavurun tuzunu ve biberini de ekleyip suyunu dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc107636
Gönderme Tarihi: 16.May.2015
2,325 defa indirildi / yazdırıldı
İnönü Kaymakamlığı
Karu lahana
Kuru soğan
Kemikli et
Domates
Bulgur
Tuz
Pul biber
Su
Lahanalar haşlanıp doğranır. Tencerede kuru soğan kavrulur. Üzerine kemikli et konulur. Lahanalar suyu sıkılıp ilave edilir. Patatesler küp küp doğranıp ilave edilir. Bulgur, tuz, pul biber ve salça ilave edilir üzerine su konulup düdüklü tencerede pişirilir.