Dilek Özerdal
2 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru nane
Sosu için:
1 su bardağı yonca zeytinyağı veya yonca ayçiçek yağı
3- 4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı yonca salça
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 demet maydanoz
1 kahve kaşığı kimyon
Bulgur bir tencereye konur. Üzerine 1,5 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır. Bulgur kabarınca, un, nişasta, yumurta akı, kuru nane, tuz konup iyioe yoğrulur. Küçük toplar yapılıp ortaları parmak batırılarak çukurlaştırılır. Kaynar tuzlu suda 5- 6 dakika haşlanır. Sudan alınıp servis tabağına konur. Ayıklanmış sanmsak dövülür. Kızgın zeytinyağa ilave edilip karıştırılır. Biber salçası, kırmızı biber, kimyon, tuz atılıp köftelerin üzerine dökülür ve kanştırılır. İnce doğranmış maydanoz yaprakları ile süslenir.
|