Ayşe Tüter
 
 
75 gr. margarin
 
1,5 su bardağı su
 
1 paket vanilya
 
3 su bardağı un
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
1  fiske tuz
 
Kızartmak için yağ
 
İÇİ:
 
1 kase krem şanti
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 
Margarini, suyu, tuzu ve vanilyayı bir kapta kaynatın. Ateşi kısın ve unu karıştırarak ilave edin. Hamur haline gelene kadar karıştırın. Ocaktan alıp biraz soğutun. Yumurtaları teker teker katın. Kuru üzümü hamura ilave edin. Zeytinyağını kızdırın. Birer çorba kaşığı hamurdan alarak kızgın yağda kızartın. Kağıda alın, soğuyunca ikiye bölün, arasına krem şanti koyun. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
  
 |