İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Orta Boy Lahana
1 Kg Kaburga Kuzu Eti
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
4-5 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Acı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Su
Çömleğin tabanına kemikli et döşenir.
Lahana yıkandıktan sonra doğranır ve bir tepsiye konur, üzerine doğranan soğanlar, salça, acı pul biber ve tuz dökülür.
Harmanlanan malzemeler etin üzerine basılır, üzerine tereyağı, zeytinyağı, su ilave edilip çömleğin kapağı kapatılır ve kısık ateşte yaklaşık olarak 1 saat pişirilir.
Not: Eskiden bazı evlerde kapuska yemeğin kokusundan rahatsız olunduğu için aynı gün yemek yenmez, bir gün bekletilir ve sofraya getirilirmiş.

|