Malzeme : 
 
1 kg koyun ve kuzu pirzolası, 
 
50 gr. kaşar peyniri, 
 
500 gr patates (3-4 adet), 
 
4 yumurta, 
 
2 kaşık un.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Pirzolaları tuzlayıp, biberleyiniz.
 
2-  Bir kaşık yağı tavaya koyup eritiniz.
 
3-  Pirzolaları ilave edip hafifçe pişiriniz.
 
4-  Patatesleri yıkayıp haşlayınız.
 
5-  Kabuklarını soyup pürüsten geçiriniz.
 
6-  Patateslere, rendelenmiş kaşar peyniri, 2 kaşık unu, biraz tuz ve karabiberi ilave ediniz.
 
7   Bu karışım soğuyunca dört yumurtayı kırıp, yoğurt kıvamında bir karışım elde ediniz.
 
8-  Kalan yağı temiz bir tavaya koyup eritiniz.
 
9-  Hafif pişirdiğiniz pirzolaları bu karışıma bulayıp yağda kızartınız, (Her iki tarafını pembe renkte)
 
10-  Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız.
 
11-  Yağı süzüldükten sonra servis tabağına zevke göre yerleştiriniz.
 
12-  İsterseniz çeşitli sotelerle, maydanozla süsleyip servis yapınız.
  
 |