| 
 
| 
 
 
 | 
 
KAPLANMIŞ HAMSİ TAVA | 
 
  | 
Elvin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2007 
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20167 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007 
2,554 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. hamsi 
 
2 yumurta 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
8-10 dal maydanoz
 
1 limon
 
1 orta boy domates
 
 
Hamsinin başını ve kılçıklarını çıkartınız. Bol su ile yıkayıp suyunu süzünüz. Derin bir kaba yumurta, un ve tuz koyup çarparak bulamaç yapınız.  Balıkları içine  koyarak  alt üst edip her tarafını bulamaçlayınız.
 
Yağsız tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyup biraz kızdırınız. Hamsinin hepsini tavaya yerleştirip bastırarak düzeltiniz. Üstüne kapak örtüp, hafif hararetli ısıda ara sıra tavanın yerini değiştirerek her tarafını pembe renkte pişiriniz. Kapak yardımı ile alt üst ederek diğer yüzünü de ayni şekilde pişirip yuvarlak servis tabağına alınız. Etrafını limon ve domates  dilimleri, maydanoz dalları ile süsleyiniz.
 
 
 ML® Hamsi Tava için tıklayın 
 
ML® Hamsi Tava (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KAPLANMIŞ HAMSİ TAVA Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |