| 
 
 
 | 
Kaparili ve Taze Soğanlı Tavuk Sote | 
  | 
onbaşı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117644 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016 
1,858 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Aynur Avcı
 
 
½ kg kuşbaşı tavuk eti
 
3 yemek kaşığı kapari
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
5-6 dal taze soğan
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
Taze çekilmiş karabiber
 
1 çay kaşığı köri
 
Garnitür için:
 
1 adet havuç
 
6 adet mantar
 
1 adet küçük boy patates
 
 
Sıvıyağı tencereye alıp üzerine sudan geçirilip süzülen kaparileri ve tavuğu ekleyin. 10 dakika kadar arada karıştırarak soteleyin. Taze soğanları temizleyip 1 cm olacak şekilde kıyın. Biber salçasını doğranmış taze soğanları tuzu karabiberi ve köriyi ekleyin. Kısık ateşte arada karıştırmak suretiyle 5 dk soteleyin. Diğer tarafta küp doğranmış patatesleri dörde bölünmüş mantarları ve ince dilimlenmiş havuçları az tereyağında soteleyin. Servis tabağına tavuğu ve garnitürü alıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |