| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kaparili Levrek | 
 
  | 
tarif dükkanı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141125 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2019 
1,326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
400 gr levrek
 
1 yemek kaşığı un
 
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı kapari
 
8-10 adet çeri domates
 
1/2 limon
 
1/2 demet maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Önce bir tabağın içine balık filetolarını koyun ve üzerine biraz un serpin. Bir tavaya zeytinyağını koyun. Yağ kızınca levrekleri ekleyip önlü arkalı kızartın 10-12 dakika kadar kızartın. Kızaran balıkları bir servis tabağına alın. Öte yandan kaparileri, tuz ve karabiberle beraber balığı aldığınız tavanın içine aktarın. Domatesleri ve ince dilimlenmiş limonları da katın. Hepsini 5-6 dakika kadar kavurun. Sosun altını söndürüp, içine çok ince kıyılmış maydanozları da ekleyin. Birkaç dakika bekleyip bu sosu kızaran balıkların üzerine gezdirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kaparili Levrek Tarifleri Alabalık Tarifleri
 | 
 
 
 
 |