| 
 
 
 | 
Kapari ve Limon Soslu Piliç | 
  | 
yürekli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100608 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2014 
2,408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 büyük paket piliç light göğüs
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1.5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı tane karabiber
 
6 adet limon dilimi (ince olmalı)
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
1 tatlı kaşığı kapari
 
Tuz
 
5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
 
5 sap maydanoz (yapraklanmış)
 
 
Piliç light göğüslerin kalın kısımlarını, ince kısımlarına göre döverek inceltin. 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada orta hararette ısıtın. Piliç light göğüslerin her iki yüzünü de kızartıp servis kabına alın. Üzerlerine karabiber ve tuz serpin. 15 dakika bekletin. Etleri kızarttığınız tavada limon suyu ve kaparileri ısıtın. Kalan tereyağı ve zeytinyağını ilave edip eritin. Maydanozu katın. Bir kez karıştırın. Tavayı ateşten alın. Hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökün. Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |