http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
500 gram un
 
1 su bardağı ılık su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 yumurta
 
1 kaşık sıvı yağ
 
İçi için:
 
Rende kaşar
 
Sucuk
 
Domates sosu
 
Parmesan peyniri
 
 
Mayayı ılık suda eritin. Toz şeker ilave edin ve 5 dakika bekleyin. Diğer malzemelerle yoğurun. Kapatıp 15 dakika mayalandırın.
 
Mayalanan hamuru 4 bezeye ayırın. Fırını son ayarında açın. Hamurları tezgahı çok unlamadan merdane ile açın. Yarısına domates sosunu ve diğer malzemeleri yayın. D şeklinde kapatıp kızgın fırın tepsisine koyarak pişirin. 10 dakika içinde kızaracaktır.
 
Çıkardığınız kapalı pizzaları ilk sıcaklığı geçince verev keserek servis edin.
 
 
Not: Domates sosunu kendiniz yapmak isterseniz 2 adet domatesi rendeleyerek, sarımsak ve istediğiniz baharatlarla kavurun.
 
 
 
  
 |