| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kapalı Lahmacun | 
 
  | 
yorgun adam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2011 
Mesajlar: 61
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65088 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011 
2,956 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. un
 
1 çorba kaşığı kuru maya
 
1 su bardağı ılık su
 
Tuz
 
İçi için:
 
500 gr. kıyma
 
2 adet soğan
 
3 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
1/2 çorba kaşığı biber salçası
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Mayayı ılık suda kabartın. Un ve tuzla, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar, üzerine su ilave ederek yoğurun, üzerini örterek mayalandırın. Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Salçayı ve kıymayı ilave edin. Biraz kavurup doğranmış domates, sivri biber, maydanoz tuz ve karabiberi koyun. Hamurdan bezeler koparıp tabak büyüklüğünde açın. Ortasına kıymalı harcı yayın ve hamuru kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kapalı Lahmacun Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |