| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kapalı Gişe Böreği | 
 
  | 
toprakana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2016 
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118330 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2016 
1,170 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
12 adet kare milföy hamuru
 
Yarım kalıp beyaz peynir
 
1 adet yumurta
 
 
Peynir çatalla ezilir, yumurta beyazı eklenir ve karıştırılır. 3 adet kare milföy hamuru biraz bindirerek üst üste konur. Merdaneyle üzerinden geçerek biirleştirilir. Kenarına uzunlamasına peynirli iç konur. İnce bir oklavaya sararak rulo yapılır. İki kenardan ortaya doğru biraz büzdürülür. Oklava çekerek çıkarılır. Bıçakla 6 parçaya kesilir. Kalan milföy hamurları da aynı şekilde hazırlanır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kapalı Gişe Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |