| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 2 kg. Kanlıca mantarı
 2 kg. Aşlı (Karacoğlan mantarı)
 1 Su Bardağı Kızılcık
 1 Kâse (400 gr.) Soyulmuş sarımsak
 1 Adet Limon
 1 Çay Bardağı Tuz
 Alabildiği Kadar Su
 1 Çay Bardağı Sirke
 
 Mantar alabildiği kadar suda 1-2 dakika haşlanır.
 Sonrasında soğutulur ve 1 kat sarımsak 1 kat mantar olacak şekilde 5 kglık cam kavanoza dizilir.
 Kavanozun üzerine alabildiği kadar su eklenir.
 Onun üzerine de kızılcık konur, limon dilimlenir, tuz ve sirke eklenir.
 15 gün kadar gölgede bekletilir sonra tüketilebilir.
 
 
  
 
 |