| 
 
| 
 
 
 | 
 
KANAPE EKMEKLİ HİNDİ KIZARTMASI | 
 
  | 
Horse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2007 
Mesajlar: 176
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11246 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2007 
2,884 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet hindi
 
3 adet yumurta akı
 
8 bardak su
 
6 adet jölatin yaprağı
 
120 gram   sadeyağı
 
150 gram soğan (2 orta)
 
75 gram  siyah havyar veya tarama
 
80 gram havuç (2 küçükçe)
 
75 gram fuagra
 
4 çorba kaşığı tuz
 
50 gr dil
 
10 ince dilim ekmek
 
4  bardak hindi haşlama suyu
 
 
1) 1 adet hindiyi kızartarak tepsisinden çıkarmalı ve soğumaya bırakmalıdır.
 
2) Soğuyunca bunu, göğüs, kol ve bud olmak üzere parçalara ayırdıktan sonra bunları muntazam bir şekilde büyük ve yayvanca bir tabağa muntazam bir şekilde yerleştirmeli ve tabağı bir tarafa bırakmalıdır.
 
3) Bunu müteakip, kabukları çıkarılmış 10 adet ince dilim ekmeğin üstüne bir kahve fincanı ile bastırmak suretile yuvarlaklar çıkardıktan sonra bunları üçe taksim etmeli, sonra da taksim edilen yuvarlak ekmeklerden bir kısmının üstlerine bir miktar tereyağı sonra siyah havyar veya tarama, diğer kısmın üstlerine de çatalla ezilmiş ve içine 1/2 çorba kaşığı tereyağı karıştırılmış fuagra sürmeli, üçüncü kısmının üstüne de tereyağı sürdükten sonra tereyağm üstüne de aynı yuvarlaklıkta kesilmiş füme dil oturtmalı sonra da bu ekmekleri muntazam fasılalarla, karışık olarak  tabağa  döjşemiş  olduğumuz  hindinin  yanlarına  yerleştirmelidir.
 
4) Sonra hazırlanmış hindi jölesinden 1 kahve fincanı kadar alarak bunu katiyen ateşe tutmamak şartile benmaride ısıtmak suretile eritmeli, sonra da erimiş bu jöleden fırça ile alarak tabakdaki hindinin üstüne jöle sürmek suretile hindiyi parlatmalı, hindinin üst ve kanape ekmeklerin aralarına da kıyılmış olarak kalan jöleyi serpmek suretile tabağı süslemeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KANAPE EKMEKLİ HİNDİ KIZARTMASI Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |