| 
 
| 
 
 
 | 
 
KANAPE EKMEĞİ | 
 
  | 
Horse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2007 
Mesajlar: 176
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11133 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007 
2,610 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gram  un
 
65 gram tereyağ
 
30  gram maya
 
1 adet bütün yumurta
 
20  gram ılık  su
 
8 gram tuz
 
40 gram süt
 
 
1) Elenmiş 250 gram unu, hamur tahtası üstünde tahmini olarak dörde ayırdıktan sonra dörde ayrılan undan bir tanesinin ortasını havuz gibi açmalı, sonra açık olan bu yere, 30 gram maya ile aşağı yukarı 20 gram ılık su ilâve ederek yoğurmak suretile bunları sıkı hamur yapmalı, sonra bu hamurun üstüne diğer unları da atarak mayalı küçük hamur kabarıp da üstünde hafif çatlaklıklar -hasıl oluncıya kadar aşağı yukarı yarım saat dinlendirmelidir.
 
2) Yarım saat sonra küçük mayalı hamur ve üstündeki una, 8 gram tuz, 1 adet yumurta, 65 gram erimiş bir halde tereyağı ile azar azar olmak üzere 40 gram da süt ilâve ederek, iyice yoğurmak suretile bunları hamur yapmalı, sonra da bu hamuru, içi hafifçe yağlanmış bir ku-şane veya kâseye koyarak bunu mangal altı, soba yanı gibi ılıkça bir yerde bir saat kadar dinlendirerek hamurun aşağı yukarı bir misli kabarmasını  temin  etmelidir.
 
3) Bir saat sonra kabarmış olan bu hamuru, merdane ile bir santim inceliğinde uzunca açtıktan sonra bu inceltilmiş hamurdan bardak veya  kupat  ile,  kanape  ekmekleri  pişirecek  olduğumuz  küçük  yuvarlak kalıpların  kutrunda,  tekerlekler  kesmelr sonra  da  bunları,  içleri hafifçe yağlanmış formaların içlerine bastırarak yerleştirdikten sonra içinde tekrar bir saat daha dinlendirmelidir. (kesilen hamurların yuvarlakları on santimi geçmemelidir.)
 
4) Sonra kalıp içindeki bu küçük hamurları kalıplarile birlikte orta hararetteki fırına sürerek, ekmeklerin üstleri hafifçe kızarıncaya kadar bunları aşağı yukarı 20 dakika pişirmelidir. (Ekmekleri lüzumundan fazla pişirmemelidir, aksi takdirde kurumalarına sebebiyet verilmiş olunur.)
 
5) Sonra ekmekleri fırından alarak, bunları kalıplarından çıkarmalı ve reçetelerimizde tarif edildiği veçhile çukur olan kısımlarını doldurmak ve servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KANAPE EKMEĞİ Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |