Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kan Yapıcı Dondurma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Bademli Dondurma Tarifleri
Cevizli Dondurma Tarifleri
Çikolatalı Dondurma Tarifleri
Çilekli Dondurma Tarifleri
Dondurma Makinesi Tarifleri
Donma Tarifleri
Dövme Dondurma Tarifleri
Eskimo Tarifleri
Fıstıklı Dondurma Tarifleri
Frigo Tarifleri
Kahveli Dondurma Tarifleri
Kayısılı Dondurma Tarifleri
Limonlu Dondurma Tarifleri
Meyveli Dondurma Tarifleri
Muzlu Dondurma Tarifleri
Rokoko Tarifleri
Sakızlı Dondurma Tarifleri
Sorbe Tarifleri
Vanilyalı Dondurma Tarifleri
Vişneli Dondurma Tarifleri
Yoğurtlu Dondurma Tarifleri
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kan Yapıcı Dondurma

doğal gıda
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.05.2019
Mesajlar: 26
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc142636
Gönderme Tarihi: 11.May.2019
697 defa indirildi / yazdırıldı




Millî Eğitim Bakanlığı

Süt (1 litre / 5 su bardağı)
Kremşanti (100 gr / 1 su bardağı)
Yumurta (6 adet)
Toz şeker (2 yemek kaşığı)
Limon kabuğu rendesi (2 yemek kaşığı)
Fındık içi (100 gr / 1 su bardağı)
Keçiboynuzu (harnup) pekmezi (100 gr / 1 çay bardağı)
Karamel Sos İçin:
Şeker (1 çay bardağı)
Su (1 çay bardağı)
Tereyağı (2 yemek kaşığı)
Krema (1 çay bardağı)
Frambuaz Sos Şçin Malzemeler:
Frambuaz (100 gr /1 su bardağı)
Su (1 su bardağı)
Şeker (1 çay bardağı)

Boş krem karamel kaplarını derin dondurucuya koyup soğutun.
Ölçülü sütü ve kremşantiyi mayonez tenceresine koyun.
Mikserle koyu kremşanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız kremşantinin kıvamı mayonez veya süzme yoğurt gibi olmalıdır.
Diğer malzemeler hazırlanıncaya kadar çırpılmış kremşantiyi soğutucuya koyup dinlendirin.
Yumurtanın ak ve sarılarını titiz bir şekilde ayırın.
Yumurta aklarını mayonez tenceresinde çırpıcı ile çırpıp kar yumurta haline getirin. Yumurta aklarındaki proteinler çırpma işlemi esnasında oksijen alarak hacminin 10 katı kadar kabarır. Kabarmayı yumurtanın “fom” özelliği sağlamaktadır.
Yumurta sarılarını ve ölçülü şekeri mayonez tenceresine koyup şekerler tamamen erinceye kadar çırpın.
Fındıkları dişe gelecek şekilde parçalayın.
Kar yumurta hariç diğer tüm hazırlanmış iç malzemeleri ve keçiboynuzu pekmezini bir kaba boşaltıp çırpıcı veya çırpma teliyle iyice karıştırın.
Daha sonra kar yumurtayı da ilave edip çırpıcı ve çırpma teli kullanmadan servis kaşığıyla pilav karıştırır gibi karıştırın. Çırpma teliyle asla karıştırmayın; çırpma teli karışımın (kar yumurtanın) hava kabarcıklarını söndürür. Bu tatlı çeşidinde kabarma işlemini yumurta akları sağlayacaktır.
Daha önceden soğutulmuş olan krem karamel kaplarına hazırlamış olduğunuz dondurmayı bir kaşık yardımıyla boşaltın.
Derin dondurucuya/buzluğa dondurma kaplarını koyup en az 3-4 saat dondurunuz. 1 gün derin dondurucuda bekletirseniz daha iyi sonuç verecektir.
Çelik bir tavaya ölçülü şekeri ve suyu ilave edinin.
Orta ısıda tavayı arada sallayarak şekeri karamelize etmeye başlayın
Şeker kahverengileşmeden tereyağı ve kremayı da ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Ancak, krem karamelde olduğu gibi renk çok kahverengileşmemesi gerekiyor.
Karamel kıvamına gelince ocaktan alıp soğutun.
Soğuttuğunuz karameli sos fişeğine koyup dolapta dinlendirin. (Sos fişeği yoksa soğuduktan sonra yağlı kâğıdı kalem gibi yapıp içine koyup dekore etmede kullanabilirsiniz.)
Çelik kastrol (casserole) kaba frambuaz sosun tüm malzemelerini koyup orta ateşte karıştırarak kaynatın.
Yeterli kıvama gelince ocaktan alıp blender ile çok ince püre kıvamı haline getiriniz.
Frambuazı soğutucuda (dolapta) soğutun.
Soğuttuğunuz frambuazı sos fişeğine koyup dolapta dinlendirin. (Sos fişeği yoksa soğuduktan sonra yağlı kâğıdı kalem gibi yapıp içine sosu koyup dekore etmede kullanabilirsiniz.)
Donduktan sonra, bir bıçakla dondurmanın etrafını çevirip tatlı tabağına krem karamelde olduğu gibi ters çevirin.
Hazırlamış olduğunuz frambuaz ve karamel sosu resimde gördüğünüz gibi büyük noktalar halinde sıkarak tabağı dekore edin.
Soğuk olarak servis edin.







Kan Yapıcı Dondurma Tarifleri Bademli Dondurma Tarifleri



(1 adet Kan Yapıcı Dondurma 3,900 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort