200 gr. kuru bakla içi
 
40 ml. zeytinyağı
 
1 litre tavuk suyu
 
3 adet kan portakalı
 
4 dilim somon füme
 
birkaç sap dereotu
 
taze zencefil
 
yarım limon kabuğu rendesi
 
20 gr. toz şeker
 
karabiber
 
tuz
 
 
Akşamdan bol suda ıslattığınız baklaları, derin bir tencerede tavuk suyu, zencefil, limon kabuğu rendesi 30 ml. zeytinyağı tuz ve karabiberle beraber, baklalar püre olana kadar pişirin. El mikseriyle çekin. Porsiyonluk kplara koyun, soğumaya bırakın. Portakalların suyunu sıkın, küçük bir tencerede toz şeker ile koyulaşana kadar kaynatın. Çay süzgeçi ile süzün ve kalan zeytinyağını ekleyin. Soyulan favaları ters çevirin. Üstlerine somon füme ve dereotunu yerleştirin. Portakal sosunu da ilave ederek servis yapın.
  
 |