sakarya escort
Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KALP ŞEKLİNDE DÜĞÜN PASTASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KALP ŞEKLİNDE DÜĞÜN PASTASI

kadim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.08.2009
Mesajlar: 28
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc43162
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2009
5,694 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
4,5 bardak un
1/4 bardak elma sirkesi
1 komposto kaşığı kabartma tozu
2 kahve kaşığı dövülmüş karanfil
2 kahve kaşığı tarçın
2 kahve kaşığı dövülmüş hindistancevizi
2 bardak tereyağı
2 bardak toz şeker
10 adet yumurta (iyice çırpılmış)
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış vişne şekerlemesi
2 su bardağı çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış kuru hurma
2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış kıyılmış kuru siyah üzüm
1 su bardağı ince kıyılmış ağaç kavunu şekerlemesi
1 su bardağı ince kıyılmış armut şekerlemesi
1 su bardağı ince kıyılmış temizlenmiş şam fıstığı, badem, fındık vs.
1 bardak süzme bal
1 bardak pekmez
1 su bardağı ince kıyılmış portakal ve limon kabuğu şekerlemesi.

Hazırlanışı:
Un, kabartma tozu ve baharatı bir kapta sallıyarak iyice karıştırın. Tereyağıyla toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. İyice çırpılmış yumurtaları da şekerli yağa karıştırın. Meyva, fındık, fıstık, badem, bal, pekmez ve elma sirkesini de malzemeye katarak iyice karıştırın. Unu, azar azar malzemeye katarken karıştırın. Kalp şeklinde bir kalıp alın. Bunu yağlayarak malzemeyi koyun ve orta hararetli fırında 45 dakika pişirin.

DÜĞÜN PASTASININ SÜSLENMESİ
Malzemesi:
5 bardak kaymak
1 komposto kaşığı vanilya
3 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı:
Kaymağı sertleşip biçimini muhafaza edene kadar çırpın. Vanilya ve pudra şekerini ilave ederek iyice karıştırın. Pastayı enine doğru üçe veya dörde bölün. Birinci dilimi tepsiye yerleştirin. Üstüne malzemeden sürün. İkinci dilimi yerleştirin. Yine malzemeden sürün. Üçüncü dilimi bunun üzerine oturtun, yine malzemeden sürün. En üstteki dilimi de yerleştirerek, pastanın üzerini ve yanlarını bu malzeme ile kaplayın . Düzgün olması için enli bir bıçak veya spatula kullanın.

SÜSLEME MALZEMESİ
2 bardak şeker
1 bardak su
1 yumurtanın akı
2 kahve kaşığı vanilya
1/2 komposto kaşığı kaymak

Hazırlanışı:
Şekerle suyu bir kaba koyarak karıştırmadan kaynatın. Şerbeti iplik gibi uzar hale gelecek kadar koyulmalıdır. Yumurta aklarını sertleşene kadar çırpın fakat bunlar kurumasın. Yumurtayı çırparken şerbeti de azar azar üstüne dökün. Kaymak ve vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin. Malzemeyi soğuyup iyice macun kıvamına gelene dar çırpın. Sonra bundan sıkma torbasına doldurun. Düğün pastasının üstüne süsler yapın. Tüpten sıkacağınız bu malzeme iyice donacak ve pastanın üstünde pırıl pırıl duracaktır. Pastanın en üstüne de yapma bir çiçek veva başka bir süs yerlestirin.






KALP ŞEKLİNDE DÜĞÜN PASTASI Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri



(1 adet KALP ŞEKLİNDE DÜĞÜN PASTASI 39,271 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort