| 
 
| 
 
 
 | 
 
KALKAN SANDVİÇ | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61336 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2011 
2,800 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 'er gr'lık 2'şer cm kalınlığında kesilmiş 2 kalkan dilimi
 
100 gr (7 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 soğan (doğranmış)
 
2 çorba kaşığı kereviz rendesi
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)
 
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi
 
2 domates (sıcak suya batırılıp kabukları soyulmuş ve doğranmış)
 
 
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız.
 
2 tatlı kaşığı yağla fırın tepsisini hafifçe yağlayınız.
 
Büyük bir tavada 60 gr (4 çorba kaşığı) yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, soğan ve kerevizi katıp 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kızartınız. Tuz, maydanoz, ekmek içi ve domatesi ekleyip, sürekli karıştırarak 1 dakika pişirdikten sonra, tavayı ateşten alınız.
 
Bir kalkan dilimini fırın tepsisine koyup, üstüne tavadaki karışımı spatulayla yayınız. İkinci balık dilimini de en üste kapatınız.
 
Küçük bir tencerede kalan 3 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritip, bir fırçayla balığın üstüne sürünüz.
 
Tepsinin üstünü alüminyum kağıtla örtüp sıcak fırında 20 dakika kadar pişiriniz.
 
Tepsiyi fırından çıkarıp üstündeki alüminyum kağıdı alınız. Balığı 4 parçaya kesip servis ediniz.
 
 
Not: Kalkan diliminden sandviç biçiminde hazırlanmış bu yemeği, haşlanmış taze patates ve ıspanakla servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KALKAN SANDVİÇ Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |