| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kalıpta Katmer | 
 
  | 
anaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2017 
Mesajlar: 32 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133694 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2018 
1,012 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ılık su
 
1 paket yaş maya
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı şeker
 
Yeterince un
 
Açmak için:
 
Nişasta
 
Üzeri için:
 
50 gr tereyağı
 
 
Hamuru yoğuracağımız kaba mayayı koyup ılık suyla mayayı eritiyoruz Diğer malzemeleri de koyup yoğurmaya başlıyoruz.
 
Ununu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
 
Hamurumuzu oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalıyoruz.
 
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklükte parçalar alıp merdaneyle tabak içi kadar açıp aralarını nişastalayarak 8.10 tane üst üste koyup tekrar açarak büyütüyoruz ve rulo yapıp yağlanmış kek kalıbına koyup bastırarak iyice yerleşmesini sağlıyoruz.
 
Üzerine 50 gr tereyağı eritip gezdiriyoruz.
 
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serpip yarım saat dinlendiriyoruz.
 
Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kalıpta Katmer Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |