| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kalın Börek | 
 
  | 
fiskos 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: Yusufeli-Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67738 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2011 
5,385 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
1 küçük kalıp peynir (ezilmiş)
 
15-20 dal maydanoz (kıyılmış)
 
 
1 adet yumurtanın sarısı ayrılır ve hamur malzemesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Zaman dolunca 4 parçaya ayrılır. Her parça orta büyüklükte fırın tepsisi kadar açılır. İlk yufka yağlanmış tepsiye yerleştirilir, peynirl iç serpilir. İkinci açılan yufka üzerine konur, peynirli iç serpilir. Üçüncü yufka da konur, peynirli iç serpilir. Son yufka konur, kenarlara bastırılır. Üzerine ayrılan yumurta sarısı ve çorba kaşığı sıvıyağ karışımı sürülür. Kare kare kesilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kalın Börek Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |