Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Kalera Usulü Balık (1 adet - 30,051 defa bakıldı)

Kalera Usulü Balık


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kalera Usulü Balık

günce
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc33924
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2009
2,148 defa indirildi / yazdırıldı




Levrek, kefal yavrusu, uskumru gibi balıklardan

1000 gram balık
120 gram tereyağı ya da margarin (6 çorba kaşığı)
150 gram mantar
60 gram pırasa beyazı
1 bafdak et suyu
80 gram zeytinyağı (3/4 kahve fincanı)
Tuz
Karabiber

1 Pulları kazınmış, iç ve kulak denen solungaçları temizlenmiş pek ufaklardan olmayan 1000 gram levrek, kefal yavrusu ya da irice uskumru balıklarının sırtlarından yarmak suretiyle orta kılçıklarını çıkardıktan sonra balıkları yıkamalı, sonra bunları içi 2 silme çorba kaşığı margarin ile yağlanmış bir tepsiye, sırt kısımları açılmış bir halde yerleştirmeli ve bir tarafa bırakmalıdır.
2 Sonra bir kuşaneye; üç çeyrek kahve fincanı zeytinyağı ile kabukları soyulmuş, yıkanmış ve küçük parçalara kesilmiş 150 gram mantar, ince doğranmış 1 küçük pırasa beyazı, yine ufak doğranmış 2 küçükçe havuç koyarak, bunları karıştırmak suretiyle 3 dakika kavurmalı, sonra da bunlara 1 bardak yağı alınmış et suyu veya su, 2 kahve kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ilâve ederek, sebze ve özellikle havuçlar az yumuşak bir hal alıncaya kadar kapaksız aşağı yukarı 15 dakika pişirmelidir.
3 Sebzeler pişince, bunları; tepsiye döşemiş olduğumuz balıkların yarık olan kısımlarına bölmek suretiyle doldurduktan sonra tepsiye 2 kahve fincanı da su ilâve etmeli ve balıkların üstlerine de bir yağ kâğıdı örterek tencerenin kapağını kapatmalı ve balıkları orta kuvvetteki ateşte 8-10 dakika arasında pişirmeli ve parçalamadan balıkları bir delikli kepçe ile tepsiden çıkararak az ısıtılmış bir tabağa almalı ve ılıkça bir yere bırakmalıdır.
4 Sonra, balıkları içinde pişirdiğimiz balık suyunu, küçük bir kaba alarak 5 dakika kadar kapaksız kaynatmak suretiyle suyu yarıya kadar azaltmalı, sonra ateşi iyice kısarak buna fındık büyüklüğünde küçük parçalara ayrılmış 4 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ilâve etmeli, fakat her ilâve edişte de kaşık ya da telle iyice karıştırmak suretiyle bütün yağı bu suya yedirmeli ve sonra da bu salçayı, tabak içindeki sıcak bir halde bulunan balıkların üstlerine dökmeli ve servis yapmalıdır.






Kalera Usulü Balık Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet Kalera Usulü Balık 30,051 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort