| 
 | 
| Kalduruk Dolması (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162061 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2021
 383 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Kaldırayak 1/2 Kg.
 Buğday yarması 1 Su bardağı
 Su 3 Su bardağı
 Yoğurt 1,5 Su bardağı
 Sarımsak 3 Diş
 Tuz
 
 Kaldırayakların yaprak kısmı kesilip alınarak suda haşlanır. Buğday yarması bir su bardağı su ve tuz ile pişirilir. Suyu çektirilip ateşten alınarak soğutulur. Hazırlanan bu iç Kaldırayak yapraklarına sarılarak tencereye döşenir. Üstüne 2 su bardağı kaynar su koyulup pişirilir. Servis yapıldıktan sonra dolmanın üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |