| 
 | 
| Kaldirik Turşusu Kavurması (Düzce) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162484 Gönderme Tarihi: 16.Oca.2022
 324 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 ½ kg kaldirik turşusu
 Orta büyüklükte 2 adet kuru soğan
 2 yemek kaşığı tereyağı
 ½ yemek kaşığı biber salçası
 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
 
 Bir tavada tereyağı ve ince ince kıyılmış kuru soğan pembeleşinceye kadar kavurulur.
 Üstüne biber salçası ve kırmızı toz biber ilave edilerek karıştırılır.
 Daha sonra kaldirik turşusu ilave edilerek bu şekilde yaklaşık beş dakika daha karıştırılarak kavrulur.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |