| 
 
 Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 200 g acı süs biber
 300 g sarımsak
 Yeter miktar salamura tuz
 Yeter miktar su
 
 İlk olarak kaldiriklerin yaprakları saplarından ayrılır, yaklaşık üçer santim uzunluğunda kesilir, yıkanır ve kaynayan suda yaklaşık on beş dakika haşlanır. Haşlama işlemi bittikten sonra bir süre soğuk suda bekletilir ve süzülerek bir kenara alınır.
 Havanda sarımsak, acı süs biber ve tuz tam ezilmeyecek şekilde dövülür.
 Bir kabın içerisinde haşlanmış kaldirikler ve havanda dövülmüş iç malzeme el ile iyice harmanlanır.
 Hazırlanan karışım 5 kg’lık bidonun içine konur ve üstünü geçecek miktarda tuzlu su eklenerek kapağı kapatılır. Serin bir yerde 10-15 gün bekletildikten
 sonra tüketilebilir.
 
 
 |