| 
 
 https://www.duzcetanitim.com
 
 Malzemeler: 10 kişilik
 500 gr. Taze kaldirik yaprağı veya kurusu (Kaldirik yöreye özgü karakteristik bir yaprak türü.)
 1 adet limonun suyu
 100 gr. katı yağ
 1/2 lt. su
 1/2 kg. yoğurt
 Dolma harcının hazırlanışı:
 300 gr. mısır unu
 400 gr. ince kıyılmış soğan
 1 adet yumurta
 tuz, karabiber,
 
 Bir tencerede bol su kaynatıp, limon suyunu kaynamış suya ilave ediyoruz ve kaldirik yapraklarını 3 dakika kadar kaynayan suda haşlıyoruz. 3 dakika sonunda yaprakları süzüp ve soğuk sudan geçirip, soğumaya bırakıyoruz.
 Yarım lt. suya, 200 gr. kıyılmış soğanı, mısır ununu, yumurtayı, tuz ve biberi koyup, koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
 Tencerenin dibine birkaç yaprak yaydıktan sonra, hazırladığımız dolma  harcı ile  yaprakları  sarıyoruz ve tencereye dizdikten sonra da kalan yapraklarla dolmanın üzerini örtüyoruz.
 Kullanmadığımız 200 gr. soğanı, erittiğimiz yağ ile kavurup, üzerine su ilave edip, biraz daha  kaynattıktan sonra dolmaların üzerine ilave edip ve 15 dakika kadar dolmayı pişirmeye devam ediyoruz..
 Yoğurdu sıcak su dolu bir kabın içinde ılındırdıktan sonra ve dolma birlikte servis yapmaya hazırız.
 
 
 |