| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Kaldırayak 1/2 Kg.
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Sıvı yağ 1 Çay bardağı
 Yumurta 2 Adet
 Sarımsak 3 Diş
 Karabiber
 Tuz
 
 Kaldırayak temizlenip doğranır. Yıkanıp haşlanır. Süzülür suyu sıkılır. Kuru soğan doğranıp sıvı yağda kavrulur. Haşlanmış Kaldırayak, dövülmüş sarımsak, yumurtalar, karabiber ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Yumurtalar pişince ateşten alınır.
 
 Not: Kırçarı ve kazayak da aynı biçimde kavrulur. İsteğe göre pastırma da konulabilir.
 
 
  
 
 |