|
|
Kalcunet |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52242
Gönderme Tarihi: 29.May.2010
1,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 kahve fincanı su veya süt
6 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
İç malzemesi:
2 adet patates
2 adet soğan
1 kahve fincanı su
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Üst malzemesi:
2 kahve fincanı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı susam veya çörekotu
Hazırlık malzemesi:
2 çorba kaşığı açmak için un
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Yumurtayı derin bir kaba kırıp çırpın. 1 kahve fincanı sütü ve zeytinyağını ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. 6 fincan unu, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice yoğurun. Üzerine nemli bez koyup 30 dakika dinlendirin. Patatesleri haşlayın. Soğanları rendeleyin ve tavada 1 çay fincanı su ile haşlayıp suyunu çektirin. Kıymayı ilave edip iyice kavurun. Patatesleri çatalla ezip, kavrulan kıymaya koyup, tuz ve karabiberini de ekledikten sonra 2-3 defa daha karıştırıp ocaktan indirin. Hamuru 18 parçaya ayırın. Düz yüzeyi unlayın. Hamurları merdane ile 9-10 santim çapında daire şeklinde açın. Hamurların malzeme konacak kısmını zeytinyağı ile yağlayın. 2 çorba kaşığı patatesli içten koyup, diğer parçayı üzerine koyun ve kapatın. Kalcunetleri birbirlerinin üzerine hafif bindirerek dizin. Üzerine zeytinyağı karışımı ve yoğurt sürün ve susam serpin. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servise sunun.
|
|
Kalcunet Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri
|
|