| 
 
 Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Malzemeler:
 1 paket margarin
 2 yumurta
 1 tutam tuz
 2 kaşık yoğurt
 1 su bardağı ceviz
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 şerbet için:
 1,5 kg toz şeker
 1 litre su
 yarım limon suyu
 
 Yapılışı:
 Unun ortası havuz yapılır. Margarin yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilip yoğrulur. Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir. Yumurta büyüklüğünde hamur alınır, arasına ceviz konularak, kalburla şekli verilir. Orta hararetli fırında 30-35 dk. pişirilir. Piştikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür.
 
 
 ML® Kalburabastı için tıklayın
 ML® Amasya Tatlısı için tıklayın
 
 
 
 |