| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kalbuni Pilav | 
 
  | 
Itrı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74332 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012 
2,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 kahve fincanı kuş üzümü
 
1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm
 
1 kahve fincanı İzmir üzümü
 
500 gr kuzu kuşbaşı
 
5 su bardağı et suyu
 
10 çorba kaşığı tereyağı
 
50 gr badem
 
1 kahve fincanı antepfıstığı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda bırakın. Tencereye etleri koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar,ağır ateşte kavurun. Ayrı bir tavada 3 çorba kaşığı tereyeağını eritin. Bademleri ve fıstıkları sarartın. Üzümleri ekleyip karıştırın ve tavayı ateşten alın. Etlerin üzerine, yıkanmış pirinç, fıstıklı-üzümlü karışım ve kalan et suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra ağır ateşte suyunu çektirin.Kalan tereyağını bir tavada eritin. Pilava ilave ederek, kısık ateşte 5 dakika daha çektirin. Pilavı ateşten alın. Tarçını serperek 20 dakika demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kalbuni Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |