| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kakaolu Midye Çörek | 
 
  | 
alabastar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2017 
Mesajlar: 36 Şehir: Tunceli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125157 
Gönderme Tarihi: 08.May.2017 
1,103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram un
 
1 tutam tuz
 
125 gram toz şeker
 
1 tane yumurta
 
300 ml süt
 
100 gram margarin
 
2 tane yumurta akı
 
30 gram kakao
 
10 gram instant maya
 
 
Un, tuz, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Süt, yumurta ve margarin ekleyerek 10 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Yumurta akı, şeker ve unu mikserle çırpın. Sütü ısıtıp kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurta akı karışımını ekleyip hızlıca karıştırın ve birkaç dakika pişirin. Sana yağını ekleyip ocaktan alarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Kakaolu hamuru streç film arasında yassılaştırın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında 45 dakika soğutun. Beyaz hamuru unlanmış zeminde merdane ile uzunlamasına açın. Kakaolu hamuru tam ortasına yerleştirin ve iki ucundan katlayın. Hamuru 90 derece çevirerek (hamurun katlı kısımlarını kendinize çevirin) merdane ile uzun açın. Uç kısımlarını birbirine değecek şekilde ortaya doğru katlayın. Tekrar ortadan ikiye katlayıp hamuru 90 derece çevirin ve kakaolu katman şeffaf olarak görününceye kadar incelterek dikdörtgen şeklinde açın. 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin ve her bir parçayı rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. üzerini örterek 1 saat dinlendirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kakaolu Midye Çörek Tarifleri Çörek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |