| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kakaolu Fındıklı Revani | 
 
  | 
Zennube 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2010 
Mesajlar: 33 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46445 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2010 
2,805 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
 
Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan tozşeker
 
Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan süt
 
Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan irmik
 
Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan kakao
 
Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan un
 
1 paket kabartma tozu
 
Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan çekilmiş fındık (ceviz ya da badem de kullanabilirsiniz)
 
Şurup için;
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı tozşeker
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
 
Yapılışı
 
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın. Üzerine sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Diğer taraftan, un, irmik, kakao, kabartma tozu ve fındığı başka bir derin kaba koyup elinizle karıştırın. Bu karışımın üzerine yumurtalı harcı aktarın ve mikserin orta hızıyla birkaç dakika kadar çırpın. Elde ettiğiniz muhallebi kıvamdaki kek hamurunu yağlanmış 25 x 25 santimlik orta boy kare veya dikdörtgen fırın kabına aktarın. Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 40-45 dakika pişirin. Şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte pişirin. Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika sonrada şurubu ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Pişen revaniyi fırından alıp henüz sıcak haldeyken dilimleyin. Üzerine soğuk şurubu gezdirip şurubu çekmesi için en az 1 saat kadar bekletin. Üzerini hindistanceviziyle süsleyerek yanında dondurma ya da taze mevsim meyveleriyle servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kakaolu Fındıklı Revani Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |