MALZEMELER
 
Hamur için:
 
125 gr. margarin
 
2 su bardagi su
 
2 tatli kasigi toz seker
 
1/2 çay kasigi tuz
 
2 su bardagi un
 
2 çorba kasigi kakao
 
4 adet yumurta
 
Krema için:
 
1 adet yumurta
 
1 su bardagi toz seker
 
3 çorba kasigi un
 
1/2 limon
 
1,5 su bardagi süt
 
50gr. margarin
 
1/2 paket vanilya
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Su, margarin, seker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatin. Elenmis unu ve
 
kakaoyu ilave edin. Kisik ateste, tahta bir kasikla sürekli karistirarak
 
pisirin. Tencerenin ortasinda bir hamur topu halini alinca atesten alip,
 
ilinmaya birakin.
 
Hamuru krema sikacagi ya da bir posete doldurup, yaglanmis tepsiye
 
ceviz büyüklügünde toplar sikin. 180 derece isitilmis firinda üzeri
 
pembelesinceye kadar pisirin. Soguduktan sonra enine ortadan ikiye kesin.
 
Kremayi hazirlamak için, 250 gr. çilegi ayiklayip bir süzgeçte ezerek
 
süzün.
 
Yumurta, seker, un ve rendelenmis limon kabugunu 2 çorba kasigi süt ile
 
ezin. Kalar sütü kaynattiktan sonra yavas yavas bu karisimin üzerine
 
dökün. Karistirarak 5 dakika pisirin. Süzdügünüz çilegi, margarini ve
 
vanilyayi ekleyerek 2 dakika daha pisirmeye devam edin. Altini kapatip,
 
sogumaya birakin.
 
Kalan çilekleri temizleyip enine dograyin.
 
Ikiye böldügünüz toplarin alt bölümüne hazirladiginiz kremadan koyun,
 
üzerine dogranmis çilekleri yerlestirin. Kapak kismini üzerine kapatip,
 
servis yapin.
  
 |