Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Kakao Kaplı Çörek (1 adet - 7,858 defa bakıldı)

Kakao Kaplı Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kakao Kaplı Çörek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc124734
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2017
740 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. margarin
250 gr un
100 gr. mısır nişastası
100 gr. pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
70 gr. dövülmüş ceviz içi
2-3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker

Unu, nişastayı, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı bir yoğurma kabına eliyoruz. Margarini ve ceviz içini de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Bu aşamada bir kaç kaşık su ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 4 parçaya bölüp, her parçayı yuvarlayarak rulo yapıyoruz. Her ruloyu streç filme sarıp derin dondurucuda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Bu sırada genişçe bir kaba kakaoyu ve toz şekeri koyup kabı sallayarak ikisinin iyice karışmalarını sağlıyoruz. Derin dondurucuda bekleyen kurabiye rulolarının streç filmini açıp, önce her yerine fırça yardımı ile krema sürüyoruz, sonra da kakao-şeker karışımının içinde yuvarlayıp her tarafının bu karışım ile kaplanmasını sağlıyoruz. Kakao karışımına buladığımız ruloları tekrar streç filme sarıp bu kez buzdolabına koyup 4 saat bekletiyoruz (annem bu aşamada bir gece bekletmiş). Daha sonra buzdolabında dinlenip sertleşen hamurların streç filmlerini açıp keskin bir bıçak yardımıyla yarım santimetrelik dilimler halinde kesiyoruz.Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, önceden 175C°’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dk. kadar pişiriyoruz.







Kakao Kaplı Çörek Tarifleri Açma Tarifleri



(1 adet Kakao Kaplı Çörek 7,858 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort