| 
 | 
| Kak Hoşafı (Mudurnu Bolu) | 
|  | amele Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.08.2016
 Mesajlar: 38
 Şehir: Kastamonu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139979 Gönderme Tarihi: 23.Oca.2019
 692 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 1 su bardağı kuru elma
 1 su bardağı kuru armut
 2 litre su
 10 yemek kaşığı şeker
 
 Öncelikle kuru elma ve armutlar sıcak suyun içinde 20 dakika bekletilir. Daha sonra 2 litre olan suyun içine elmalar eklenerek pişmeye bırakılır. Elmalar yumuşadıktan sonra şeker ilave edilir ve bir süre daha kaynatılır. Kaynatma işlemi sonlandıktan sonra soğutularak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |