https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Vanilinli Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Islatmak için:
2 su bardağı ılık süt
1,5 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kaplamak için:
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Kalıp:
4 adet 7 cm çapında ve 6-7 cm yüksekliğinde pişirme kalıbı
Pişirme kağıdından 20x20 cm boyutlarında 4 adet kağıt kesin ve kalıpların içine oturtun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp el çırpıcısı ile 1 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un, vanilinli hamur kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip kısa bir süre iyice karıştırın. Çikolata parçalarından 1 yemek kaşığı kadarını süsleme için ayırıp kalanları hamura ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kalıplara paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Ilık sütü derin bir kaba alın, üzerine kahve ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.
Süre sonunda kekleri fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıplardan çıkarın. Ilık olan kekleri hazırladığınız kahveli süte batırıp çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Kekleri kaplayın. Kaşık yardımı ile üzerine çukurlar yapın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra üzerine çikolata parçaları serpin ve servis yapın.
|