| 
 
 250 gr eritilmiş margarin
 300 gr toz şeker
 1 paket vanilya
 3 adet yumurta
 250 gr un
 150 gr kakao
 1 tutam tuz
 2 yemek kaşığı granül kahve
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı bütün fındık içi
 
 Margarin ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın. Vanilya ve yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, kakao, tuz, kahve, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Fındıkları ilave edin.
 Hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kalıba aktarıp üzerini kaşığın sırtıyla düzeltin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip üzerine kakao serpiştirin. Servis yapın.
 
 
 |