| 
 
 
 | 
Kahve Altı Tatlısı | 
  | 
gülabdan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 05.01.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104163 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2015 
2,704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
Bir paket baklava yufkası
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
300 gram kıyılmış fındık
 
150 gram tereyağı
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı gül suyu
 
 
Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağıyla ıslatıp 10 tane üst üste fırın kabına yerleştirin. İç malzemeyi ince kıyılmış fındığı üzerine bolca serpin. Üzerine kalan tereyağını dökün. Tekrar baklava yufkası ve fındık olarak kat kat fırın tepsisine dizin. Kare şeklinde kesip üzerine tereyağı gezdirip fırına verip 25 dakika 200 derecede pişirin. Fırından çıkınca kaynattığınız ve biraz ılınmış olan sütle hazırladığınız şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekince servis tabağına alın.
 
 
Not: Anadoluda kahve yanında ikram edilirken kahvenin şerbeti derlermiş.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |