1 su bardağı yulaf ezmesi
1+3/4 yulaf ezmesi (rondoda çekilmiş)
2 çorba kaşığı ince bulgur
Yarım su bardağı doğranmış ceviz-badem karışımı
Yarım kahve fincanı ince çekilmiş antepfıstığı içi
1 çorba kaşığı keten tohumu
1 su bardağı ufalanmış tuzsuz beyaz peynir
3 yumurtanın akı
2 yemek kaşığı yeşil zeytin ezmesi
1 kahve fincanı ay çekirdeği içi
1 paket Pakmaya Karbonat
½ su bardağı eritilmiş tereyağı
Birkaç tutam tuz
İnce bulgurun üzerine 1 yemek kaşığı sıcak suyu dökün. 5 dakika bekletin.
İri yapılı yulaf ezmesini, rondoda ezdiğiniz yulaf ezmesini, suda şişirmiş olduğunuz ince bulguru ve küçük küçük doğranmış kuru yemişleri yapışmaz yüzeyli bir tavada, kısık ateşte, 10 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yulaflı karışım soğuyunca iri çekilmiş antepfıstığını, ay çekirdeği içini, keten tohumunu ekleyip kuru malzemeleri iyice harmanlayın.
Eritilip ılınmış tereyağını, Pakmaya Karbonatı, ufalanmış peyniri, 3 yumurtanın akını ekleyin. Karıştırın.
Dondurma kaşığı yardımı ile hamurdan parçalar alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 160 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin. Fırından alın. İsterseniz sütün içinde ıslatarak da tüketebilirsiniz.
|