| 
 
 
 | 
Kahvaltılık Çıtır Tava Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167096 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2022 
371 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yufka
 
250 g beyaz peynir
 
Yarım demet dereotu
 
1.5 su bardağı süt
 
3/4 çay bardağı ayçiçek yağı
 
 
İlk olarak dereotunu ince ince kıyıp peynirle karıştırın.
 
Büyük boy bir tavayı yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı sarkacak şekilde tavaya yayın.
 
Başka bir kapta süt ve ayçiçek yağını karıştırın. Tavaya yaydığınız yufkayı sütlü karışımla hafifçe ıslatın.
 
Üzerine ikinci yufkanın yarısını küçük parçalar şeklinde kopartıp yayın ve sütlü karışımla ıslatın. Yufkanın diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın.
 
Tavadaki yufkanın üzerine peynirli karışımı yayın. Harcın üstüne kalan yufkayı yerleştirin.
 
Dereotu ve peynir yerine, kıyma ya da patatesli iç harç hazırlayabilirsiniz.
 
Kullanacağınız beyaz peynire rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek böreğin lezzetini arttırabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |