| 
 
 
 | 
Kahküllü Pilav (Erzincan) | 
  | 
yelpaze 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.07.2020 
Mesajlar: 40 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151695 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2020 
631 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kurutulmuş yeşil fasulye
 
4 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Su
 
Sosu için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
7 adet sarımsak
 
 
Kurutulmuş fasulyeler haşlanır.
 
Pilav yapılacak tencerede su kaynatılır.
 
İçine 4 su bardağı bulgur konulur. Su az gelirse eklenebilir ya da çok gelirse alınabilir.
 
Tuzu da katıldıktan sonra suyu çekene kadar bulgur pişirilir.
 
Bulgur suyunu çekince üzerine haşlanıp suyu süzülen fasulyeler konur ve karıştırılır.
 
Sosu için sarımsaklar ince kıyılır, tereyağında çevirilir.
 
Bu sos demlenmiş pilavın üzerine gezdirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |